Sport

INSPANNINGTEST - TRAININGSADVIES

 

Uit een inspanningstest met lactaat en hartslagmeting kunnen we de juiste trainingszones afleiden en een persoonlijk trainingschema opstellen. Dit trainingschema is in functie van jouw doel en zal opgevolgd worden naargelang het tijdsbestek. Een trainingsschema op maat zorgt voor optimale progressie en blessurevrij sporten. Tijdens deze test loop of fiets je met een progressieve belasting tot uitputting. 


 

SPORTREVALIDATIE

 

Sport revalidatie is gericht op het behandelen van sportletsels zoals spierscheuren, enkelverstuikingen, knieblessures,... Hierbij wordt de sporter begeleid om op een veilige manier te oefenen en sportactiviteiten te hervatten. Bovendien wordt advies gegeven ter preventie van nieuwe blessures. Zowel recreatieve als competitieve sporters kunnen hiervoor bij ons terecht

BIKEFITTING

 

Waarom is bikefitting nu zo belangrijk? Met bikefitting wordt de fiets geheel op uw persoonlijke  dimensies en noden aangepast. Heeft u pijn tijdens het fietsen? Wilt u zeker zijn van de juiste positie op de fiets? Wilt u een verplaatsing of lange afstand  zo efficiënt mogelijk afleggen? Of wilt u als competitie beest zo snel mogelijk rijden? Onze bikefitting streeft optimalisatie na van de trapefficiëntie en comfort.

 

Door gebruik te maken van de meest recente kennis en technologie kan elke persoon nauwkeurig opgemeten en op zijn eigen fiets gepositioneerd worden, hetzij een racefiets, xco, trail of enduro mountainbike, tijdritfiets of trekking/stadsfiets. Het specifiek afstellen van de voorvering en achterdemper van mountainbikes  worden ook binnen onze service  aangeboden.

 

De opmetingen worden door een erkend kinesitherapeut en topatleet Erno McCrae uitgevoerd. Erno is gespecialiseerd in deze sport, doet aan  competitief wielrennen en werk bij een fietsenmaker.

 

Fisio-frame Sizing

Door middel  van een statische meting worden de basis parameters van het lichaam bepaald en geëvalueerd. Aan de hand van deze gegevens wordt advies gegeven over het aankopen van het juiste fietsframe en de optimale fiets positie.

 

Fisio-Fitting

Aan de hand van deze metingen wordt uw eigen fiets nauwkeurig afgesteld rekening houdend met uw  persoonlijke lichaamsbouw, flexibiliteit en noden.

 

Performance Fitting

Hier gaan we ons in detail toeleggen op het verder optimaliseren van uw positie op de fiets met betrekking tot de meest efficiënte overdracht van uw krachten op de pedalen dankzij de 3D pedaling analyzer.

Specifiek voor de mountainbike wordt de suspension setup van de voorvork en achterdemper nagekeken en afgesteld.


 

HOOGTETRAINING

 

Trainen op hoogte, artificieel maar onder gecontroleerde omstandigheden. Vroeger waren sporters aangewezen op stages in de bergen, tegenwoordig is het ook mogelijk om op gesimuleerde hoogte tot 6000m te trainen.  Hoogtetrainingen en -stages zijn dus ideaal voor duursporten zoals trailrunning, wielrennen, skiën en triatlon om prestaties te verbeteren. 

 

Door gebruik te maken van een masker ipv een hoogtekamer, is er maximaal rendement en kunnen de tainingen uitgevoerd worden op verschillende fitness toestellen, loopband of zelfs je eigen fiets.

 

 

MOUNTAIN COACHING

 

Door jaren van ervaring en klimmen in het hooggebergte, bieden wij trainingsadvies aan voor trekkings in het hooggebergte of beklimmingen boven 3000m zoals de Kilimanjaro, Aconcagua of zelfs als je ervan  droomt de Mount Everest te beklimmen. Wij helpen je met de maandenlange voorbereiding om het tot een succes te kunnen omzetten dmv van een training met een hoogte-trainingsschema en een hoog-gevoeligheidstest. 
LOOPANALYSE


Doormiddel van een loopanalyse, kracht- of stabilisatieoefeningen maken we een screening en geven advies om je klachten weg te krijgen en/of uw prestaties te verbeteren. Wil je meer weten over de voordelen van minimalistisch lopen of wens je trainingsadvies voor blessurepreventie? Het kan allemaal voor zowel de recreatieve sporter, competitiesporter of topsporter.

ADRES

Frederik Wouterslaan 21

1910 Kampenhout

TELEFOON

016 - 65 18 26