Coaching

Coaching door Psycholoog Sven De Weerdt


Quality of Life aanbod


Hoe nog verder groeien? Er meer uithalen. Hoe kan je meer levenskracht, rust, geluk, mentale stabiliteit en wendbaarheid ontwikkelen? Hoe kan je je levenskwaliteit, je “Quality of Life” vergroten? Maar ook …. het modern leven vraagt veel van ons, en nog meer in deze covid-tijden. Zit je de laatste tijd niet helemaal goed in je vel? Voel je je uit balans? Voel je je snel opgejaagd en rusteloos? Of heb je het gevoel dat er iets in je leven ontbreekt maar niet goed weet wat precies?

Dikwijls zoeken we het antwoord op deze vragen buiten onszelf. Op die manier maken we ons afhankelijk. We hebben dan van alles nodig om ons goed te voelen. Dit ondermijnt nu net de kracht in onszelf. Het is daarom belangrijk ZELF voor jezelf te zorgen: zelfzorg.

Hoe belangrijk die zelfzorg is hadden de wijzen uit het Westen en het Oosten ook al in de gaten (zo bijv. de stoïcijnen en de yogi’s van 2300 jaren geleden). Het genereert de levenskracht om je leven ten volle te leven en om moeilijke periodes en situaties te trotseren.

Bewust inzetten op je eigen levenskwaliteit is een uiting van zelfrespect, respect voor je lichaam en geest, voor je begrensdheid maar ook voor je ontwikkelingspotentieel (we zijn meer dan we denken te zijn).


Informatieve onlinesessie op dinsdag 16 maart, 19u30. 


Webinar-reeks

Introductiesessie 30 maart 2021: zelfzorg in actie (2u). In deze reeks verkennen we allereerst wat er allemaal voor kan zorgen dat we zelfzorg ernstig nemen. Hoe zorgen we ervoor dat we er werk van maken? En hoe zorgen we ervoor dat we het ook volhouden? Hoe gaan we er op een goede manier mee om? In het tweede deel van deze eerste sessie geven we een overzicht van 10 verschillende zelfzorgstrategieën: voeding, beweging, rust, impact, focus, aspiratie, verbinding, authenticiteit, meditatie en wijsheid. Dit overzicht geeft je een eerste zicht op welke strategieën voor jou een verschil kunnen maken.

In functie daarvan kies je de aansluitende sessies:


Sessie 1 ; 20 april 2021. Zorgen voor je lichaam (1u30). Lichaam en geest hangen nauw met elkaar samen. (Dat is logisch want ons zenuwstelsel maakt deel uit van ons lichaam en is een directe reflectie van wat er in onze geest gebeurt). Als we voor ons lichaam zorgen, zorgen we dus ook voor onze geest. In deze sessie gaan we in op “voeding”, “beweging”, “impact” en “rust”.


Sessie 2 ; 27 april 2021.  Zorgen voor je geest (1u30). Mensen hebben het bijzondere vermogen om hun eigen geest aan te sturen. We kunnen zorgen voor onze geest mét onze geest. In deze sessie gaan we in op hoe we dit kunnen doen – aan de hand van “focus” en “aspiratie”.


Sessie 3 ; 4 mei 2021. Zorgen voor je relaties (1u30). Hoe we ons voelen hangt nauw samen met de kwaliteit van onze relaties met anderen. We verkennen hoe belangrijk “verbinding” met andere mensen is en hoe we die kunnen verdiepen. Daarnaast verkennen we hoe we authentieker in het leven kunnen staan.


Sessie 4 ; 11 mei 2021. Zorgen voor je “ziel” (1u30). Het leven is meer dan het lijkt. “Meditatie” is een manier om dat te ontdekken. Daarnaast heeft meditatie aantoonbaar positieve effecten op lichaam, geest en zelfs op onze relaties. “Wijsheid” betekent dat we het leven leren zien zoals het is, en daar profiteert iedereen rondom ons van.  


De gratis infosessie vindt plaats op dinsdag 16 maart, 19u30.- 20,00u.

Inschrijven kan via info@fisiotics.be


De startsessie van het traject gaat door op dinsdag 30 maart 2021.

Kostprijs van deze webinar is 30 euro/sessie.

Vervolgens worden elke dinsdagavond 1 of 2 strategieën dieper uitgewerkt.

Deze sessies kunnen afzonderlijk gevolgd worden na inschrijving en het volgen van de eerste sessie van 30 maart. Kostprijs per vervolgsessie van 1,5 uur bedraagt eveneens 30 euro.


Persoonlijke begeleiding

Wens je persoonlijk ondersteuning? Heb je een vraag of sta je voor een uitdaging? Dan kan individuele begeleiding je daarbij helpen. Waaraan kan je je verwachten?

  • Intakegesprek (van 1,5 uur): een eerste gesprek waarin we je situatie verkennen. We gaan na wat je al doet om voor jezelf te zorgen, en wat nog niet. We ontdekken wat je verder kan helpen.
  • Traject van een viertal sessies (van 1 uur) waarin we aan de slag gaan met de. Elke sessie resulteert in concrete acties die in je leven kan implementeren.

Levenskwaliteit komt van binnenuit, vanuit jezelf. De persoonlijke begeleiding heeft als doel om nieuwe pistes te verkennen, concrete engagementen aan te gaan en bovenal om je zo snel mogelijk op je eigen benen te zetten.


Deze begeleiding kan complementair zijn aan een medische of therapeutische behandeling, maar kan er nooit ter vervanging van zijn.

 


ADRES

Frederik Wouterslaan 21

1910 Kampenhout

TELEFOON

016 - 65 18 26