Nieuw

MOUNTAINBIKE AVONTUUR ZUID-AFRIKA


Erno McCrae geeft je gedurende 6 maanden het beste voorbereidingsprogramma voor de mountainbike groepsreis naar Zuid-Afrika.  


Wat zit er inbegrepen in de voorbereiding? 

– Bikefitting & fit-screening

– Infosessie

– Trainingsschema

– 3 Techniektrainingen

– Trainingsweekend in de Ardennen 


Het voorbereidingstraject zal starten in mei 2022 en duurt tot het vertrek naar Zuid-Afrika

op 28 november 2022


De groepsreis bestaat uit een week vol gevarieerde bike fun in het decor van verschillende mountainbike wedstrijden, namelijk Capetown, Stellenbosch en Grabauw in Zuid-Afrika. In de voormiddagstaaner mountainbikeritten gepland, om het heetste van de dag te vermijden. In de namiddag voorzien we een rustige alternatieve activiteit zoals;

  • Canyoning
  • Wine-tasting
  • Sight-seeing
  • Fatbike


Deze reis wordt u aangeboden door The Wildlinger. Voor meer info & prijzen kan u ons contacteren of klik op deze link


QUALITY OF LIFE TRAJECT

Voorstelling van Svens boek:

Levenskracht, zelfzorg en persoonlijk meesterschap

een voordracht van auteur
Sven De Weerdt
en gesprekspartners :
Hilde De Man (expert psychosociaal welzijn)
Sofie Lenaerts (bergbeklimster & tv-presentatrice)
Stef Maginelle (kinesist & bergbeklimmer)
en Dr. Steven Pans (arts-radioloog UZLeuven)

Dinsdag, 28 september 2021, 18u - 20.30
Het Boekenpodium, Antwerpen

Ook via livestream te volgen op de Garant congres site


FIT-TICS


ONLINE programma!

Een 1 uur durende training waar de grote spiergroepen worden aangesproken. De training gaat door in de oefenzaal van Fisiotics met Erno McCrae als lesgever.

  • Maximaal 3 sporters per les toegelaten rekening houdend met Covid-19 richtlijnen
  • Iedere donderdag avond van 19 tot 20u. Indien volzet komen er meer uren vrij, beginnende met een aansluitende les om 20u.
  • De lessenreeks 2020 duurt 6 weken 
  • Geïnteresseerd? Vragen? Stuur me zo snel mogelijk een e-mail om je plek te reserveren voor de lessenreeks. Reservatie is definitief na betaling.VOEDINGSADVIES & COACHING

 

U kan bij Yasna Overloop terecht voor advies over alles wat met voeding te maken heeft. Als gediplomeerde diëtiste kan zij wetenschappelijk onderbouwde informatie en advies geven rond voedings- en gezondheidsproblemen.

Ze geef voedingsadvies voor alle leeftijden voor een gezonde levensstijl of een specifieke aandoeningen/ziekten, zoals:

Overgewicht en obesitas

Dyslipidemie: hoge cholesterol en/of triglyceriden

Hart- en vaatziekten

Voedselallergieën en/of –intoleranties zoals gluten, lactose, …

Ondervoeding of het risico op ondervoeding


Voedingsadvies is natuurlijk perfect combineerbaar met persoonlijk advies en aangepaste trainingschema's om niet alleen het overgewicht aan te pakken maar ook je conditie terug op peil te brengen. Erno McCrae is jouw personal coach!BIKEFITTING   ook als cadeaubon beschikbaar!

 

Heeft u pijn tijdens het fietsen? Wilt u zeker zijn van de juiste positie op de fiets? Wilt u een verplaatsing of lange afstand  zo efficiënt mogelijk afleggen? Of wilt u als competitie beest zo snel mogelijk rijden?

Met bikefitting wordt de fiets geheel op uw persoonlijke  dimensies en noden aangepast.

Topatleet Erno Mc Crae geeft op afspraak professioneel advies zowel de recreatieve  als professionele wielrenners en mountainbikers,

Gebruik makend van de Shimano Bike Fitting System wordt elke persoon opgemeten waarna een perfecte afstelling mogelijk wordt van je fiets. Zowel naar blessurepreventie als naar rendement en efficientie werpt deze analyse zijn vruchten af.

 

Koop een origineel cadeaubon voor het nieuwe jaar goed te starten of voor een verjaardag !

Te bestellen/afhalen bij Fisiotics

 

 

BEKKENBODEM REËDUCATIE & PERINATALE REVALIDATIE

 

 Urine-incontinentie is een vaak voorkomende klacht, dat in in de meeste gevallen volledig te genezen valt met eenvoudige kinesitherapeutische behandelingen. Een goede voorlichting en bekkenbodemspieroefeningen vormen de basis van deze therapie,

met als doel de bekkenbodem terug te versterken.

Prenatale kinsitherapie  is voornamelijk gericht op behandeling van deze klachten  en het aanleren van bekkenbodemspiercontracties.

Na de bevalling kan dan gestart worden met postnatale revalidatie waarbij de bekkenbodemspieroefeningen verder worden  opgebouwd, en  na verloop van tijd verstevigende oefeningen voor het hele lichaam  kunnen worden uitgevoerd.HOOGTE TRAINING

 

Trainen maar dan op hoogte: hier kan je artificieel en onder gecontroleerde omstandigheden trainen. Vroeger waren sporters aangewezen op stages in de bergen, tegenwoordig is het ook mogelijk om tot een gesimuleerde hoogte van 6000m te trainen.  Hoogtetrainingen en -stages zijn dus ideaal voor duursporten zoals trailrunning, wielrennen, skiën en triatlonatleten om prestaties te verbeteren. Wij geven U persoonlijk trainingsadvies voor Uw wedstrijden !

 

Door gebruik te maken van Uw persoonlijk masker ipv een hoogtekamer, is er maximaal rendement en kunnen de tainingen uitgevoerd worden op verschillende fitness toestellen zoals de loopband met inclinatiemogelijkheden tot 15% of een steptoestel.